Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

    Snelle levering en professionele montage

    Showroom nabij Utrecht

    EASY Noise Control

    Gehoorschade op de werkvloer

    Elke dag worden ongeveer 900.000 mensen blootgesteld aan harde geluiden op hun werk, wat kan leiden tot gehoorschade, vermoeidheid en een burn-out. Ondanks maatregelen opgesteld vanuit de Arbowet blijft gehoorschade een van de meest gemelde beroepsziekten. Lees hier wat je kunt doen om dit probleem te voorkomen.

    Risicovolle beroepen

    Je weet waarschijnlijk dat bij beroepen zoals bouwvakkers of muzikanten het risico op gehoorschade groot is. Maar er zijn veel meer omgevingen waar schadelijk geluid voor het gehoor voorkomt. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lopen onder andere medewerkers in zwembaden, gymnastiekzalen, recreatiecentra en kinderdagverblijven ook risico op gehoorschade door langdurige blootstelling aan hoge geluidsniveaus. 

    Deze beroepen overschrijden vaak de veilige geluidslimiet van 80 decibel, waardoor werknemers binnen één werkdag gehoorschade kunnen oplopen. Slechte akoestiek draagt vaak bij aan dit probleem. Voor deze beroepen zijn akoestische oplossingen daarom van groot belang.

    Productiemedewerker EASY Noise Control

    De gevolgen van gehoorschade

    Gehoorschade leidt niet alleen tot gezondheidsproblemen zoals tinnitus (een voortdurende piep in het oor) en gehoorverlies, maar heeft ook een bredere impact. Volgens onderzoek uit de whitepaper van het CZ blijkt namelijk dat werknemers met gehoorschade zich vaker ziekmelden en meer vermoeidheidsklachten en burn-outs ervaren.

    Oplossingen om gehoorschade te voorkomen

    Bij EASY Noise Control verbeteren we de akoestiek in diverse omgevingen. Denk hierbij aan:  

    • Industriële omgevingen
    • Kantooromgevingen
    • Onderwijsinstellingen
    • Kinderopvang
    • Restaurants
    • Evenementenlocaties  

    Door effectieve geluidsabsorberende oplossingen te implementeren, zoals akoestische panelen, kunnen we de geluidsniveaus in risicovolle (werk)ruimtes aanzienlijk verlagen. Dit helpt niet alleen om gehoorschade te voorkomen, maar ook om een aangenamere en productievere (werk)omgeving te creëren. 

    Bescherm je werknemers

    Het is cruciaal dat werkgevers de verantwoordelijkheid nemen om hun werknemers te beschermen tegen gehoorschade. Door te investeren in akoestiek kunnen bedrijven niet alleen de gezondheid en het welzijn van hun werknemers verbeteren, maar ook hun productiviteit verhogen. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen een gezondere werkplek te creëren.

    Deel